Telenor

Telenor

Telenorkoncernen, Telenor Group, levererar kommunikationstjänster på internationell nivå och finns på 13 marknader runt om i världen. Telenor Sverige levererar telekommunikationstjänster i sin helhet för den svenska marknaden. Med ungefär 2,6 miljoner mobilabonnenter och cirka 670 000 bredbandskunder är Telenor en stor spelare i branschen.

För Telenor är det människan som står i centrum, tekniken är sekundär. För dem är det viktigt att du kan vara uppkopplad med dina nära och kära hela tiden, därför har de investerat väldigt mycket i att utveckla det mobila nätet och fiber i vårt avlånga land.

 

Telenors historia

Telenor grundades 1855. De hade länge monopol i Norge på det fasta mobilnätet, först år 1998 fick de en inhemsk konkurrent. Telenor har både nationella och internationella tjänster och är ett statligt ägt aktiebolag.

Telenor expanderade till Sverige 2005 och idag täcker deras mobilnät 99,9 procent av befolkningen.

Företagsabonnemang med Telenor

Abonnemangen du får via Telenor Företag ger dig möjlighet att SMS:a, MMS:a och självklart ringa fritt inom alla EU-länder utan extra kostnad. I deras företagsabonnemang finns 5 olika val av surfmängd. Du kan alltid lägga till mer surf på dina abonnemang vid behov. Du väljer även om du vill ha bindningstid eller ej beroende på vad som passar ditt företags behov.

På Telenors hemsida hittar du tjänsten ”Dina Sidor” där du får en total överblick över ditt företagsabonnemang. Där kan du exempelvis se dina senaste fakturor, ditt saldo och hantera tjänster så som att se hur mycket surf du har kvar på månaden. Du kan dessutom spärra ditt SIM-kort därifrån om du exempelvis skulle tappa din telefon. Det finns även en app där du enkelt kan hantera många vanliga funktioner direkt i din mobiltelefon.

Telenors företagsväxel

Telenor har en egen växeltjänst som heter Telenor One. Detta är en molnbaserad växel som du kan använda oavsett vart du befinner dig.

Fiber

Utöver telefoni, abonnemang och växeltjänster erbjuder Telenor även fast bredband för företag. Tjänsten heter Internet Connect och kan leverera hastigheter ända upp till 10 Gbit/s. Internet Connect levereras till hela Sverige och har stöd för både IPv4 och IPv6, det ingår även SLA som kan uppgraderas vid behov.

Glossary